DeepBlue sneltest/zelftest - COVID-19 (SARS-CoV-2) Antigeentestkit

€3,99
Op voorraad (498 Producten)
2-3 dagen
Voor counting... uur besteld, morgen in huis
Artikelcode
EAN 6952062769293
Informatie

COVID-19 (SARS-CoV-2) antigeentestkit (zelftest)

De nieuwe coronavirussen behoren tot het geslacht β. COVID-19 is een acute infectieziekte van de luchtwegen. Mensen zijn over het algemeen vatbaar. Momenteel zijn de patiënten die besmet zijn met het nieuwe coronavirus de belangrijkste bron van infectie waarbij asymptomatisch geïnfecteerde personen ook een infectieuze bron kunnen zijn. Op basis van het huidige epidemiologische onderzoek is de incubatietijd 1 tot 14 dagen en meestal 3 tot 7 dagen. De belangrijkste manifestaties zijn koorts, vermoeidheid en droge hoest.
Neusverstopping, loopneus, keelpijn, spierpijn en diarree komen in enkele gevallen voor.
Eenmaal besmet met het SARS-CoV-2-virus,kunt u in het ziekenhuis worden opgenomen en sommige complicaties kunnen optreden.
Zonder snelle behandeling kan het zelfs tot de dood leiden.

Inhoud verpakking:
Testcassette
Bijsluiter
Buis met extractiereagens
Opvangzak
Gesteriliseerd wattenstaafje

Timer (vereist, maar niet meegeleverd)

Toepassing
Dit product wordt gebruikt voor in vitro kwalitatieve detectie van het SARS-CoV-2-antigeen in het monster van menselijke neusuitstrijkjes.

Het is bedoeld voor persoonlijk gebruik door ongetrainde leek als een snelle testmethode voor nieuwe coronavirusinfectie. Neem echter geen medische beslissing zonder overleg met de arts.

Het is geschikt voor gebruikers ouder dan 15 jaar. Gebruikers onder de 15 jaar moeten worden getest met hulp van volwassenen.

Zowel symptomatische als asymptomatische infecties kunnen worden getest.

Niet gebruiken bij
Let op, doe in de volgende gevallen geen zelftest maar maak een afspraak bij een GGD testlocatie:

-u heeft coronaklachten
-u heeft contact gehad met een besmet persoon
-u bent de afgelopen 10 dagen teruggekomen uit een oranje gebied

Aanwijzing voor het gebruik

Voorbereiding voor de test:
Snuit uw neus meerdere keren voordat u het monster neemt. Reinig uw handen, zorg ervoor dat ze droog zijn voordat u met de test begint.
Lees de bijsluiter aandachtig door.
Controleer alle onderdelen van de testkit om ervoor te zorgen dat alle onderdelen compleet en niet
beschadigd zijn.
Controleer de vervaldatum die op het zakje van de testcassette staat afgedrukt.

Testprocedure:
1 Open de verpakking en haal de testcassette eruit. Controleer het observatievenster en de 
monsteropening. Het moet binnen een uur worden gebruikt.
2 Draai de dop van de buis linksom los.
3 Maak een gat op de buitenverpakking door de geperforeerde cirkel in te drukken en steek vervolgens de onderkant van de buis in het gat.
4 Haal het gesteriliseerde wattenstaafje uit de verpakking.
5 Ontspan uw hoofd en neem een natuurlijke houding. Breng het wattenstaafje voorzichtig in uw neusgat. De punt van het wattenstaafje dient maximaal 2 cm ingebracht te worden totdat u weerstand voelt.
6 Rol het wattenstaafje stevig rond de binnenkant van het neusgat en draai 5x volledig rond. Herhaal dit proces met hetzelfde wattenstaafje voor het andere neusgat om ervoor te zorgen dat er voldoende monster wordt afgenomen.
7 Neem het wattenstaafje uit de neusholte.
8 Plaats het wattenstaafje in de buis, draai het wattenstaafje ongeveer 10 seconden en druk de kop van het wattenstaafje 3 keer tegen de
buiswand om het antigeen uit het wattenstaafje vrij te maken
9 Draai de dop van de buis met extractiereagens rechtsom vast.
10 Draai de kleine witte dop bovenop de buis los.
11 Houd het buisje verticaal en voeg twee druppels van het testspecimen toe aan de monsteropening (en). Start de timer.
12 Lees de uitslag na 15 minuten. Lees geen uitslag af na 30 minuten.
13 Deponeer alle gebruikte materialen in de bijgevoegde opvangzak voor een correcte verwijdering. De testkit kan worden weggegooid met het normale
huisvuil volgens de toepasselijke lokale regelgeving.

Testprincipe
Dit product gebruikt de dubbele antilichaamsandwichmethode om het SARS-CoV-2 N-eiwit te detecteren. Wanneer het monster het coronavirusantigeen bevat, verschijnen zowel de testlijn (T) als de controlelijn (C) en is de uitslag positief. Als het monster het coronavirusantigeen niet bevat of als er geen coronavirusantigeen wordt gedetecteerd, verschijnt de testlijn (T) niet, alleen de controlelijn (C) verschijnt.

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Waarschuwing(en)
Beperkingen van inspectiemethoden
1. Deze testkit wordt alleen gebruikt voor in-vitrodiagnose.
2. Deze testkit wordt alleen gebruikt om menselijke neusuitstrijkjes te testen. De uitslagen van andere monsters kunnen onjuist zijn.
3. Deze testkit wordt alleen gebruikt voor kwalitatieve detectie en kan het niveau van SARS-CoV-2-antigeen in het monster niet aangeven.
4. Deze testkit is slechts een klinisch diagnostisch hulpmiddel.Als de uitslag positief is,verdient het aanbeveling om tijdig andere methoden te gebruiken voor nader onderzoek en prevaleert de diagnose van de arts.
5. Deze test bepaalt niet de etiologie van de luchtweginfectie veroorzaakt door andere micro-organismen dan het SARS-CoV-2-virus.
6. Deze test kan zowel het levensvatbare als het niet-levensvatbare SARS-CoV-2-virus detecteren. De nauwkeurigheid van de test hangt af van de kwaliteit van het wattenstaafje. De steekproef-vals-negatieve resultaten kunnen worden gegeven na een slechte steekproeftrekking.
7. Het niet volgen van de testprocedure kan een negatieve invloed hebben op de uitvoering van de test en/of de testuitslag ongeldig maken.
8.Als de uitslag van de test negatief is, maar de klinische symptomen aanhouden, is het raadzaam om aanvullende tests uit te voeren met andere klinische methoden. Een negatieve uitslag sluit op geen enkel moment de aanwezigheid van antigenen van het SARS-CoV-2-virusin het monster uit, aangezien deze aanwezig kunnen zijn maar op een lager niveau dan het minimale detectieniveau van de test, of als het monster onjuist is verzameld.
9. Een negatieve uitslag sluit besmetting met het SARS-CoV-2-virus niet uit, zeker niet bij mensen die met het virus in aanraking zijn gekomen.
Vervolgonderzoeken met moleculaire diagnostiek moeten worden uitgevoerd om infectie bij deze mensen uit te sluiten.Personen met symptomen van de ziekte maar een negatieve uitslag hebben, dienen landspecifieke beperkingen te volgen totdat de infectie is uitgesloten.
10. Deze test is geen vervanging voor een medisch consult, noch voor de uitslag van een biologische analyse uitgevoerd in een medisch analyselaboratorium.
11. Positieve testuitslagen sluiten de mogelijkheid van co-infecties van andere pathogenen niet uit.

Waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen
1. Lees de bijsluiter zorgvuldig door voordat u de kit gebruikt en controleer de reactietijd strikt. Als u de instructies niet opvolgt, krijgt u onnauwkeurige uitslagen.
2. Bescherm tegen vocht en open de aluminiumfoliezak niet voordat u zich gaat testen. Gebruik de testcassette niet als het vochtig is of als de aluminiumfoliezak is beschadigd.
3. Gebruik het binnen de geldigheidsduur.
4. Laat alle reagentia en monsters voor gebruik op kamertemperatuur (15 ~ 30℃) komen.
5. Vervang de componenten in deze kit niet door componenten uit een andere kit.
6. Verdun het monster niet tijdens het testen, anders kunt u onnauwkeurige uitslagen krijgen.
7. De kit moet strikt worden opgeslagen in overeenstemming met de voorwaarden die in deze bijsluiter zijn gespecificeerd. Bewaar de kit niet onder vriesomstandigheden.
8. De testmethoden en uitslagen moeten strikt worden geïnterpreteerd in overeenstemming met de specificatie.
9. Negatieve uitslagen kunnen optreden als de SARS-CoV-2-antigeentiter in het monster onder de minimale detectielimiet van
deze kit valt.
10. Het extractiereagens is afzonderlijk verpakt, en het batchnummer, de vervaldatum en andere informatie kunnen niet afzonderlijk worden gemarkeerd omdat de ruimte beperkt is, maar deze informatie zal consistent zijn met de bijbehorende testkit.
11. Er is geen vermindering van de gevoeligheid van de DeepBlue antigeentest tegen de Britse variant, Braziliaanse variant of de
Zuid-Afrikaanse variant.

Bewaardavies
Bewaren bij 4 - 30°C;, en geldig in 24 maanden.
Nadat de aluminiumfoliezak is ontzegeld, moet het testapparaat zo snel mogelijk en binnen een uur worden gebruikt (15 ~ 30°C, vochtigheid <80%)

Fabrikant/Distributeur
LUXUS LEBENSWELT GMBH
Kochstr. 1, 
47877 Willich, 
Germany

 

Didn't find what you're looking for?
Laat ons helpen!
Reviews
average of 0 review(s)
Geen reviews gevonden...Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »