Excedrin Migraine 10 tabletten

€4,55
Op voorraad
7-14 dagen
Voor counting... uur besteld, morgen in huis
Artikelcode
EAN 8713177008251
Informatie

Algemeen
Excedrin Migraine Tabletten is speciaal voor de acute behandeling van migrainenaanvallen met of zonder aura en hoofdpijn. De film omhulde tabletten bevat een unieke samenstelling, die het effect van twee pijnstillers (acetylsalicylzuur en paracetamol) en cafeïne combineert. De pijnstillers verlichten de belangrijkste symptomen van migraine, als hoofdpijn, misselijkheid en gevoeligheid voor licht en geluid. Cafeïne is toegevoegd om het effect van de andere actieve stoffen te vergroten.

Voor migraine met of zonder aura:
Ongeveer één derde van de migrainepatiënten heeft migraine met een aura. Aura is een medische term voor waarschuwings-symptomen voorafgaand aan een migraineaanval. Bijvoorbeeld troebel zicht, lichtflitsen, zwarte vlekken, rode kleuren en soms gedeeltelijk verlies van het gezichtsvermogen. Dit naast de standaard migraineklachten als misselijkheid, overgeven en kloppende hoofdpijn. Bij iedereen kan het aura anders zijn en het is ook niet zo dat elke migrainepatiënt het zo ervaart.

De pijnstillende bestanddelen: acetylsalicylzuur en paracetamol remmen de productie van prostaglandinen. Daardoor worden pijn, koorts en ontstekingen onderdrukt. Cafeïne zorgt ervoor dat het centrale zenuwstelsel wordt gestimuleerd en heeft daardoor een opwekkend effect.

De pijnstillende en koortsverlagende werking begint na ca. 20-30 min en duurt ca. 4-6 uur. De koortswerende werking begint na 1-4 dagen.  

 Dosering 
Voor de behandeling van hoofdpijn: Neem 1 tablet met een vol glas water in als de hoofdpijn opkomt. Indien nodig kunt u 4 tot 6 uur later nog 1 tablet innemen. Neem bij ernstigere pijn 2 tabletten met een vol glas water in wanneer de hoofdpijn opkomt. Indien nodig kunt u 4 tot 6 uur later nog 1-2 tabletten innemen.

Voor de behandeling van migraine: Neem 2 tabletten in met een vol glas water als de migrainesymptomen of migraine-aura opkomen. Zo nodig kunt u nog 2 tabletten innemen met 4 tot 6 uur tussen de innames.

Lees voor gebruik de bijsluiter.

 Waarschuwingen

Gebruik dit middel niet langer dan 4 dagen voor hoofdpijn of 3 dagen voor migraine zonder uw arts te raadplegen. Als uw migraine niet verbetert binnen 2 uur na de eerste dosis van 2 tabletten Excedrin, moet u een arts raadplegen. Excedrin mag niet worden toegediend aan kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Gebruik niet meer dan 6 tabletten in 24 uur voor de behandeling van hoofdpijn of migraine. Dat komt overeen met 1500 mg acetylsalicylzuur, 1500 mg paracetamol en 390 mg cafeïne. Langdurig gebruik, tenzij onder medisch toezicht, kan schadelijk zijn.

ean code: 8713177008251

 

Didn't find what you're looking for?
Laat ons helpen!
Reviews
average of 0 review(s)
Geen reviews gevonden...